นักศึกษาแลกเปลี่ยนจากมหาวิทยาลัยเฉียนหนาน ประเทศจีน Chinese Exchange Students from Qiannan Normal University

สำนักงานต่างประเทศ มหาวิทยาลัยราชภัฏบุรีรัมย์ ได้รับนักศึกษาแลกเปลี่ยนจำนวน 23 คน จากมหาวิทยาลัยเฉียนหนาน ประเทศจีน ภายใต้การดูแลและจัดกิจกรรมโดยงานวิเทศสัมพันธ์ ซึ่งนักศึกษาจีนได้ร่วมชั้นเรียนภาคการศึกษา 1/2560 ตั้งแต่วันที่ 14 ตุลาคม – 10 ธันวาคม 2560 นอกจากนั้น นักศึกษาจีนยังได้เรียนรู้ด้านภาษาและวัฒนธรรมจากการทำอาหารไทย รำไทย มวยไทย และเรียนรู้การประดิษฐ์กระทงเพื่อใช้ในเทศการลอยกระทงประจำปี 2560 กับนายวันชนะ หาคำบุตร เจ้าหน้าที่วิเทศสัมพันธ์ อีกทั้ง ยังได้มีโอกาสไปเยี่ยมชมสถานที่ท่องเที่ยวต่างๆ ในจังหวัดบุรีรัมย์ เช่น อุทยานประวัติศาสตร์พนมรุ้ง ปราสาทเมืองต่ำ สนามไอโมบาย และอุทยานสวนดอกไม้เพลาเพลิน นำโดยอาจารย์จินตนา วัชรโพธิกร หัวหน้างานนักศึกษาและบุคลากรนานาชาติ

23 Chinese exchange students from Qiannan Normal University for Nationalities were warmly welcomed to Buriram Province. On behalf of International Office, Buriram Rajabhat University, we provide them a tentative program for staying in BRU. These students are going to take a first-semester course in Academic Year 2017 since 14 October to 10 December 2017. Besides, they are going to learn our language and culture through basic Thai language, Thai food, Thai traditional dance and Thai boxing. They also learn how to make “Krathong” for Loy Krathong Festival 2017 with Mr. Wanchna Hakambut, IO officer. Not only courses and activities, but they also have a chance to visit tourists’ attractions in Buriram such as Phanom Rung Historical Park, Muang Tum Sanctuary, I-mobile Stadium, and Floral Park at Play La Ploen, headed by Ajarn Jintana Watcharapotikorn, Head of International Students and Staff.