ข่าวประชาสัมพันธ์

สำนักงานต่างประเทศจัดสอบ TOEIC

เมื่อวันที่ 16 ธันวาคม 2560 ทางศูนย์ภาษา สำนักงานต่างประเทศ มหาวิทยาลัยราชภัฏบุรีรัมย์ได้ร่วมมือกับ Educational Testing Service (ETS) เพื่อจัดทำการสอบ TOEIC (Test of English for International Communication) ซึ่งเป็นข้อสอบมาตรฐานระดับสากลในการวัดทักษะภาษาอังกฤษสำหรับธุรกิจ เป็นการสอบเพื่อวัดทักษะการใช้ภาษาอังกฤษของผู้เข้าสอบ และยิ่งไปกว่านั้นคะแนนสอบ TOEIC ยังได้ช่วยเหลือองค์กรสถาบันการศึกษาและรัฐบาลทั่วโลกกว่าหลายพันแห่ง และมีหลายหน่วยงานละสถาบันต่างๆที่ต้องการผลคะแนน TOEIC เช่น ธุรกิจการบิน การโรงแรม การท่องเที่ยว การขนส่ง สถาบันการเงิน ปิโตรเคมี ยานยนต์ โรงพยาบาล รวมทั้งบริษัทข้ามชาติอื่นๆ โดยนำผลคะแนนไปใช้ในด้านต่างๆ ซึ่งทางมหาวิทยาลัยได้มีการจัดสถานที่สอบที่ตึก 19 และ ตึก 22 ณ และมีผู้สนใจเข้าร่วมสมัครสอบเป็นจำนวน 141 คน ซึ่งมีเจ้าหน้าคุมสอบได้ตรวจสอบผู้เข้าสอบอย่างเข้มงวดและมีเครื่องตรวจโลหะสำหรับตรวจผู้เข้าสอบโดยเฉพาะ โดยก่อนเข้าห้องสอบ ผู้เข้าสอบสามารถนำได้เพียงบัตรประจำตัวประชาชนกับบัตรประจำตัวนักศึกษาเข้าไปในห้องสอบเท่านั้น

On 16 December 2017, language center and foreign office of Buriram Rajabhat University had cooperated with Educational Testing Service (ETS) to set the TOEIC (Test of English for International Communication) that is a national standard exam for business English skills. It is the examination to assess English language skills of the candidates. Moreover, the TOEIC score can help the organization, the educational institution, and the government around the world. And there are many institute and institution that need the TOEIC score to consider for employee recruitment such as aeronautic business hotels, tourism, transportation, financial, petrochemical, automotive, hospitals, as well as other multinational companies by bringing the score to apply in various fields. The exam was held at the building 19 and 22. There were 141 candidates. Before testing, the invigilator had checked the candidates by metal detector strictly and the candidates can bring just the identification card and the student ID card into the test room.